Print&Play/DIY

Sommige mensen hebben geen zitvlees, zegt men wel eens.  Ze moeten heel de tijd bezig zijn en kennen geen rust.  Ik heb dat probleem ook, maar dan zeer plaatselijk…

Ik heb namelijk prutsvingers.  Die moeten constant prutsen.  Prutsen, knutselen, knoeien en prullen.  En waar kan ik me beter mee bezig houden met de talrijke ‘Print & Play’ spelletjes die het wereldwijde web rijk is.  Sommige gewoon grappig, sommige juist heel erg mooi maar ook sommige heel erg goed.  Prutsen, knutselen, knoeien en prullen, en als resultaat een nieuw gezelsschapspel…  Super, toch?

En stel je dit eens voor: je komt ergens zo’n pareltje van een gezelschapsspel tegen…  Je verlekkert je over de mooie onderdelen en mechanismes, je leest alle mogelijke positieve reviews en spaart je zuurverdiende centen op om dan naar de spelwinkel te trekken – om daar te merken dat het spel nu niet voorradig is, al lang niet meer bestaat of enkel geleverd wordt in een klein dorpje in Alaska.

Je kan het spel dan natuurlijk bestellen aan het drievoudige van de prijs (dankzij verzendings- en douanekosten) – maar ik wil graag snel het spel eens testen, dus maak ik het zelf.  Een Do-It-Yourself (of DIY)-projectje dus.

‘These fingers are made for prutsing’ – Nancy Sinatra zong het al…

  • Tahiti: De zomer komt er aan maar mijn reisbestemming ligt al vast… Tahiti. Geen redesign deze keer, maar wel het betere knip-en plakwerk
  • Robot Master: Een spel van Doctor in de wiskunde Reiner Knizia, kort samen te vatten in volgend rekensommetje: kort + leuk + klein = speelplezier in het kwadraat.
  • Metropolys: Een spel dat zo eenvoudig speelt dat het lijkt alsof het voor jonge kinderen gemaakt is, maar met een complexiteit waar zelfs Stephen Hawking goed moet bij nadenken…  Nu in handig zak-formaat!
  • String Railway: een Japans pareltje met helaas ook een grote onbereikbaarheidsfactor.  Fun met hopen, en dan heb ik het zowel over het maken ervan, als het spelen zelf…
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s